tiistai 16. elokuuta 2011

weekend+last days

jurassic kuvat by niko väisänen


Jurassic oli helmee. Ei siitä sen enempää

Viimepäivät on menny aika tohinassa, on pitäny mennä millon missäkin ja sählätä ja stressata pakkauksesta ja kaikista miljoonasta paperista jotka pitää muistaa ottaa mukaan. Oikeesti ei vaihtoon lähtö oo vaan sillei et mä ajattelen eräänä aurinkoisena perjantaina et vois lähtee maailmalle, vaan tässä on käytännössä yks vuos lappujenhakemustentodistustenanomusten hakemista ja sitten vasta yks vuos sitä pääasiaa.

Koulussa on ollu aivan sika kivaa, oon tutustunu kaikkiin uusiin tyyppeihin ja jotenkin on vaan ollu niin mukavaa ja asiat niin hyvin, että on ohimenevin ajoin tuntunu pahalta ajatella et oon vuoden poissa. Mut ei se mitään, oon silti ihan yhtä intsinä lähdöstä : )

Paras juttu tältä viikolta oli se kun tulin kotiin koulusta ja MUN 6V VEIKKAPOIKA SOITTAA SOHVALLA HAITARIA ! Tällä viikolla oli Onnin ekat soittotunnit, ja vitsi sitä on kiva kattoo ku se on innoissaan :)

mun pelimanni

<3


ps kävin parturissa tänään olihauskaa uus tukka pps kuva = kassa

Anteeks kun kirjottelen tänne näin isoin väliajoin! Musta tulee varmasti ahkerampi siellä kun saan jotain kirjoteltavaa :)

Ainiin, viisumihaastattelu viimevkon keskiviikolta ei menny aivan nappiin.  Olin mun serkuilla maanantaista asti yötä, ja katsoin tiistaina kaiikki linkkiaikataulut valmiiks keskiviikkoa aamua varten (haastattelu aika oli 10:40). Sitten tiistai-iltana aloin penkomaan tavaroita ja selaamaan lappuja läpi (olin lähtenyt matkaan katsomatta kertaakaan onko ne kaikki noin tuhatviissataa lappua siellä mukana, onneks äiti hoitaa<3) JA HUOMAAN että hups oonkin menossa kokonaan väärään osoitteeseen! STS:n antamassa ohjeessa luki itäinen puistotie 14b, kun taas viisumihaun sivulla luki kaisaniemenkatu 6. No pähkäilin hetken että kumpaan lähen aamulla menemään, koska tuo kaisaniemenkadun paikka näytti aika epämääräiseltä kun katoin street viewistä. Lueskelin muiden vaihtareiden blogipostauksia viisuimin liittyen ja sain selville että itäinen puistotie on remontissa ja kaisaniemenkatu on tän evakkopaikka, joten lähin sit sinne.

Okei, löysin ihan hyvin perille kun toimin ohjeiden mukaan. Kello oli jotain 10:30, niin menin siihen ovelle ja painoin painiketta jossa luki Consulate ja esittäydyin niin pääsin sisälle. Menin tosi pienellä hissillä viidenteen kerrokseen, ja jäin portaisiin istuskelemaan, odottamaan pääsyä turvatarkastukseen kun siinä oli pari muutakin kaveria odottelemassa. Toinen niistä pyydetään tarkastukseen, sellanen coolin näkönen turvatarkastaja sanoo mulle että otan passin esiin. Otan passin repusta. Mulla oli mun musta reppu, yleensä käytän aina sellasta söpöä pinkkiä. Sitten sitä toista kaveria tullaan hakemaan siitä. Tarkastaja sanoo mulle että ottasin kaikki laput valmiiks jo esille ettei niitä tarvi repusta sitten kaivaa. Siinä vaiheessa tajuun, kun koluan sitä mun reppua, että helvetti täähän on se musta reppu jonka kanssa mä hilluin uutenavuotena ulkona. Tunnen vaan miten mahaan tulvahtaa 10 000 perhosta kun tajuun että siellähän on repun etutasku täynnä raketteja : DD Päässä jyskytti ja olin paikallaan jähmettyneenä 0.25 sekuntia ja sit nousen törkeen nopeesti seisaalleen ja lähen pinkomaan yläkertaan että heittäsin ne johonkin nurkkaan etten vaan jää kiinni niistä, mutta just kun lähen pinkoo, niin totta kai se konsulaatin törkeen järee turvaovi aukeaa, ja sieltä tulee kutsu "Koskinen!"

Usassa ollaan ihan sika tarkkoja siitä, että ketä sinne maahan otetaan ihan vähäkskään aikaa. Vaihto-oppilaidenkin tarvii hakea viisumia vaan jos ne menee USA:an, ja se viisumihakemus on tolkuton 26 sivunen hakemus täynnä kysymyksiä tyyliin "Oletko ikinä toiminut terroristisesti tai onko aikeenasi ikinä ollut toimia niin", tai tyyliin "Oletko ikinä yrittänyt räjäyttää konsulaattia maantasalle ilotulitteilla", ei vitsi. 

Jännitti aivan hitosti, mutta kävelen vaan kylmänviileesti sisään. Siellä seisoo toinen turvatarkastaja odottamassa. Katon vaan sitä läpivalaisukonetta ja kaikkia noita turvahöskiä, ja päätän että nyt sanon suoraan. Sanon niille, että oon pahoillani mutta mun repun etutaskussa on raketteja. Selitin tän tilanteen niitten vakaville naamoille, että ne on siellä aivan erehdyksessä ja voin käydä heittää ne johonkin pois. Toinen turvatarkastaja sit sanoo että otapas ne esille, ja otin sieltä kaikki superthunderkingit ja onnipommit sunmuut (superlapsellista, en kyllä enää ikinä osta raketteja) ja siinä ne katto niitä :D Toinen niistä sano että no ois kiva jos kävisin heittää ne pois, mut toinen sit sano et ne on ihan ok jos ne menee läpivalaistuksesta läpi, ja siinä ne laittaa ne menemään repun kanssa sen koneen läpi ja ei niissä sitten ollut mitään ongelmaa. Ne ottaa kaikki mun kamat talteen kännyköitä ja kuulokkeita myöten ja anto mun jatkaa sinne haastattelutiloihin sisälle. Siellä multa otettiin sormenjäljet ja tarkastettiin laput ja lopulta oli haastattelu, joka meni ihan hyvin ja lopuksi se kaljupäinen mieshaastattelija sano että hyvää matkaa : )

Hiukan pitkä postaus. Jos jollakin on kysyttävää tai kommentoitavaa niin kommentoikaa! :) postailen vielä ennen lentokoneeseen nousua, johon on nyt enää jäljellä 76 tuntia 8 minuuttia !

konsta

13 kommenttia:

 1. :D hajosin tolle raketti jutulle haha mut hei konsta hyvää matkaa! :---)

  VastaaPoista
 2. miten voikaan sattuu tollei ::D

  VastaaPoista
 3. Haha voi ei hajosin tolle rakettijutulle!!:D ei vaan voi käyä noin! Ei hitto! Mut onneks selvisit tilanteesta kunnialla :D

  Ja niinpä toi on muute niin totta että vaihtoon lähtö pitää tajuta sillee aika ajoissa, ku miettii että jos kakkosella tajuu että haluu lähtee vaihtoon, voi olla liian myöhästä..

  Mut hei hyvää matkaa ja läksiäisiä:) Mä lähen jo huomenna!

  VastaaPoista
 4. Joo hiukan hauska toi rakettujuttu! Mut onneks suju sit loppujen lopuks hyvin :)
  Kumpa mäki pääsisin USAan vaihtoon, se on ollu mun ykkös unelma jo aika kauan, ois niin siistiä! Mutta huippuu et sä oot kohta jo lähössä! Pidä hauskaa :)

  VastaaPoista
 5. kiitti sanni! :) jenna , tuota mietin itekin .. mut onneks jäin henkiin sit ja viisumi tuli.

  maija sullekin loistavaa vaihtostarttia sinne ja ollaa paljon yhteyksis ! ää , mullakin jo ylihuomenna lento !

  invis - ei muutakun kertomaan unelmasta porukoille ja yhteydenottoa paikalliseen rotaryclubiin tai muuhun järjestöön, siitä se lähtee :) kun serkku kerto omasta jenkkivaihdosta kun olin nelosluokalla, ajattelin sillon et tää on juttu mikä pitää päästä ite kokemaan. pidän super hauskaa!

  VastaaPoista
 6. Konsta osaa ;DD hihi. Ihan hullua et lähet kohta :( ei keretty ees pitää meijän vuotuista cbr miittinkiä tänä kesänä. :( JA ENS KESÄNÄ EI VOI ENÄÄÄ PITÄÄ SITÄ KUN ME MYYÄÄN CBR NYT POIS ;( ( = DDD )

  - Milja

  VastaaPoista
 7. Voi hitto milja! Pidetää sit joku muu miittinki next summer :p
  Outoo mustakin lähteä, seittemän tuntia ja sit oon koneessa!

  VastaaPoista
 8. Tee sitten mahd usein postauksia! Itsekkin olen Jenkeissä ollut lomailemassa ja ihan parasta oli. Innolla jään seurailemaan!
  - Tuntematon

  VastaaPoista
 9. haha aivan mahtava :D sehan ois ollu ku ois tosta jaany kiinni koko homma...

  VastaaPoista
 10. Jeaps anonyymi ! :) dani ois joo ketuttanu hiukan : p

  VastaaPoista
 11. äääääääääää pieni maailma, tuollahan kuvassa toinen siitarin veljistä ::D

  VastaaPoista
 12. siitarit on mun bestei mikkelifrendejä! :)

  VastaaPoista